Voor mij persoonlijk is december altijd een van de leukste maanden van het jaar. Ik houd echt van de feestdagen, de lampjes en natuurlijk de sneeuw.

 

Met sneeuw heb je in Nederland meestal gedoe, maar in Oostenrijk kan ik er op mijn snowboard echt van genieten. Ik kijk in deze maand ook altijd terug naar het afgelopen jaar. Zijn onze doelstellingen gehaald en heeft het jaar gebracht wat we wilden?
En natuurlijk kijk ik ook vooruit naar het nieuwe jaar. Wat gaat 2018 ons brengen?

Het afgelopen jaar is leerzaam geweest. Daar gaan wij in de komende jaren nog veel profijt van hebben. Momenteel volg ik voor het 2e jaar de training ‘MBL’ bij Arpa. Die is gericht op het bouwen van een lerende organisatie. En het leren van je fouten. Juist waar je struikelt, want daar ligt je grootste schat begraven . . .

Omdat wij met vaste projectteams werken worden fouten en problemen niet onder het tapijt geschoven. De teams bespreken dit met elkaar om ervan te leren en ervoor te zorgen dat dezelfde fouten niet nogmaals worden gemaakt. Zo hebben we dit jaar behoorlijk wat ‘schatten’ opgegraven. 

Dit kost natuurlijk veel energie, maar dat levert voor de lange termijn wel veel op.

 

Een van Brabants Besten

Ik ben ontzettend trots op de ontwikkeling die onze projectteams dit jaar hebben doorgemaakt.
De samenwerkingsovereenkomsten die wij dit jaar met nieuwe partners hebben gesloten en met bestaande partners hebben gecontinueerd vormen de kroon op ons werk. RJ Networks & Security heeft in 2017 mooie projecten gerealiseerd en de portefeuille voor 2018 ziet er ook goed uit.

Opnieuw ben ik voor de 2e termijn tot ‘Een van Brabants Besten’ benoemd, wat ik zie als een erkenning van onze innovatieve werkwijze. En in oktober hebben wij onze nieuwe website gelanceerd, welke beter laat zien wie we zijn, waaraan we werken en hoe onze projectteams het doen.

 

We dare to be different

Onze slogan ‘We dare to be different’ slaat op heel veel dingen die wij anders durven te doen. In de crisistijd hebben wij juist de medewerkers aangetrokken die andere partijen lieten gaan. Ook hebben wij onze medewerkers goed opgeleid waardoor ze multi-inzetbare specialisten zijn geworden. Wij bouwen aan een zelfsturende organisatie, zijn tegelijk zeer open en transparant en focussen op partnership met onze medewerkers, opdrachtgevers en leveranciers.

Ook komend jaar blijven wij het anders doen dan de meeste bedrijven. Wij zetten geen advertenties voor nieuw personeel, maar een goede kandidaat zullen we natuurlijk niet laten lopen. De tijd, het geld en de energie die je normaal in werving stopt, investeren we In onze eigen medewerkers. Onze focus ligt op het trainen en triggeren van onze medewerkers. Daardoor kunnen zij zich blijven ontwikkelen.

Ook gaan we niet actief op zoek naar nieuwe klanten en partners, want we willen gecontroleerd groeien. Dit betekent waarschijnlijk wel dat we soms nee moeten verkopen. Maar door dat te doen kunnen wij onze vaste partners net dat beetje extra geven om hun verwachtingen te overtreffen.

 

We gaan verhuizen . . .

Oh ja, niet onbelangrijk: in april 2018 gaan we verhuizen naar een mooi, duurzaam bedrijfspand.
RJ Networks & Security blijft gewoon in Schijndel maar krijgt wel meer ruimte om te werken, te trainen, te innoveren en te genieten van de mooie stappen die wij gaan maken. Het nieuwe adres volgt.