Het is alweer november en ik had mezelf voorgenomen om direct na de zomer weer een blog te schrijven . . . maar wie heeft er nou niet gemerkt dat de zomer wat langer duurde dan normaal!

Begin van dit jaar zijn wij in ons nieuwe pand aan de Nobelweg 12 getrokken en het bevalt ons prima hier. Echter na een paar maanden is de eerste interne verhuizing alweer een feit en is de opstelling van onze projectteams helemaal aangepast. Vanaf oktober zijn wij namelijk van drie naar vier projectteams gegaan.

 

Er is een nieuw team opgezet wat zich specialiseert in projecten met een repeterend karakter. Dan moet je denken aan het ombouwen van retail-ketens zoals Jumbo, maar ook recreatieparken. Team Oranje (voorheen Service) is uitgebreid en zal zich naast Service en Onderhoud ook bezighouden met kleine projecten bij onze vaste relaties.

Op deze manier kunnen wij de markt nog beter bedienen en is de werkdruk op de teams beter verdeeld. Dit komt ten goede aan de aandacht voor onze medewerkers en projecten en daarmee voor onze klanten.

 

Focus niet op groei maar op projecten

De crisis is officieel alweer een tijdje voorbij, maar eigenlijk zitten wij in een nieuwe ‘crisis’, want bijna overal waar je komt hoor je hetzelfde geklaag: ‘Het is druk, eigenlijk te druk.’ ‘Wij kunnen niet aan personeel komen.’ ‘Er is een tekort aan grondstoffen.’ ‘Mijn onderaannemer laat mij in de steek.’ ‘Personeel is ontevreden en gaat naar de concurrent.’ ‘Wij hebben veel ziekteverzuim doordat de werkdruk veel te hoog is.’ Dit zijn veelgehoorde uitspraken.

De omstandigheden zijn voor iedereen gelijk en toch gaat elk bedrijf hier op een andere manier mee om. Wij proberen het nu ook op onze manier, en dit is vaak anders dan de meeste bedrijven doen. Onze slogan is niet voor niets: We dare to be different.

Iedereen heeft het razend druk, maar het lijkt wel of onze concurrenten kost wat kost nog steeds al het werk willen hebben. Ook al hebben ze op dit moment al moeite genoeg om de huidige projecten tot een goed einde te brengen. Wat je op veel projecten ziet is dat er veel inleners uit binnen en buitenland worden ingezet om er voor te zorgen dat het werk op tijd klaar is. Je ziet de fouten toenemen en tegelijk de kwaliteit afnemen.

Wij hebben er bewust voor gekozen om de focus niet op groei te leggen maar om heel selectief projecten te kiezen. Wij kijken vooral of het werk goed bij onze manier van werken en onze medewerkers past. De afgelopen jaren hebben wij veel geïnvesteerd in het breed opleiden van onze medewerkers, zodat wij combinatieprojecten Data & Security heel efficiënt kunnen uitvoeren.

De medewerkers komen bij ons op de eerste plaats. Wij zorgen goed voor hen en zij krijgen alle kansen om zich te ontwikkelen, hebben inspraak en werken met de beste tools. Eén van onze kernwaarden is dat een project niet ten koste mag gaan van de medewerkerstevredenheid.

 

Productiever werken

In mijn vorige blog gaf ik aan dat, omdat in mijn agenda redelijk wat ruimte is ontstaan, ik mijn werkzaamheden zo heb ingericht dat ik veel vaker onze projecten bezoek. Dan kom ik om te observeren, te experimenteren en met de jongens te kijken waar verbeterkansen liggen.

Als je op een bouwplaats bent dan is de eerste indruk die je krijgt dat iedereen heel druk aan het werk is. Echter als je wat langer blijft kijken begint het op te vallen dat de toegevoegde waarde van bepaalde onderdelen niet altijd optimaal is. De gemiddelde productie is niet altijd op niveau.

Men loopt rond, overlegt, is materiaal of materieel aan het verplaatsen, aan het zoeken, tekeningen aan het bekijken of fouten aan het herstellen. Ik vraag ook altijd aan onze jongens ‘En, hoe gaat het?’ Het antwoord is steevast: ‘Ja, lekker hard gewerkt deze week.’

En het is waar wat ze zeggen. Want wat mij opvalt is dat onze medewerkers meestal harder werken dan de andere collega’s op dezelfde bouwplaats. Hier ligt voor mij dan ook een hele grote uitdaging. Zij associëren hard werken namelijk met productiviteit, maar helaas is het zo dat hard werken niet altijd wil zeggen dat dit ook het meest productief is.

Het probleem op de meeste projecten is dat de deadline pas over enkele weken of een maand is . . . Pas tegen de deadline stapelen problemen zich op. En meestal wordt dit opgelost door een paar extra ‘goedkope krachten’ in te zetten om zo toch de gestelde deadlines te halen.

 

Experimenteren en innoveren

Ik ben druk bezig om samen met onze monteurs te kijken hoe we dit beter kunnen oplossen. Onze teams hebben nu enkele experimenten achter de rug. Een paar keer heeft het niet het gewenste resultaat opgeleverd, maar vaak komt naar boven dat wij door enkele kleine aanpassingen in ons werkproces veel productiever kunnen zijn. Daarvoor hebben we wel de medewerking van onze opdrachtgevers nodig. Ook moeten onze medewerkers zich daarop instellen. En dat is best moeilijk, zeker als je bekijkt dat sommigen al meer dan 20 jaar op een bepaalde ‘eigen’ manier werken. Nog een uitdaging is dat de andere manier van werken niet altijd voelt als productiever werken.

Iedereen schreeuwt om personeel, maar dat is voor ons niet de oplossing. Juist door betere en slimmere samenwerking kun je zeker tot 30% productiever worden. Maar laten we niet te hard van stapel lopen, met een resultaat van 10% extra zijn we al goed op weg. Op dit moment werken wij gemiddeld met zo’n 40 monteurs per week. Als je hiermee 10% productiever werkt, hoef je geen 4 man extra aan te nemen . . .

Op kantoor waren wij een beetje verbetermoe, en verdween de verbeterdrang langzaam naar de achtergrond. De afgelopen periode hebben wij het wekelijks verbeteroverleg weer ingepland en kunnen wij weer met kleine stapjes iedere dag wat verbeteren, om zo van goed naar - nog - beter te gaan.

 

Slimme ontwikkeling van RJ

Op innovatiegebied van Smart Buildingtechnologie staat er iets heel moois aan te komen. De komende periode testen wij op ons kantoor een nieuw product. Wij willen er namelijk zeker van zijn dat dit voor 100% functioneert. Als dit product onze testen doorstaat, gaat dit ons gegarandeerd helpen om onze dromen en ambities, die wij voor 2020 hebben gesteld, te realiseren.

Nog een paar weken en dan is het alweer kerst, altijd weer een mooie periode met fijne feestdagen. Dan kunnen wij de waardering naar onze medewerkers weer eens uiten. Zoals tijdens ons geweldige personeelsfeest, ter afsluiting van wederom een mooi jaar voor de teams van RJ Networks & Security.

 

We dare to be different