Het is alweer lente!

Normaal ben ik niet zo van het terugkijken en op dit moment lijkt vorig jaar alweer een hele tijd geleden . . .

 

Wat een fantastisch jaar was 2018 voor RJ Networks & Security!

Wij zijn verhuisd naar een prachtig kantoor met magazijn. We hebben een vierde team opgestart en heel veel mooie projecten gerealiseerd. Ondanks dat we behoorlijk selectief zijn geweest met de projecten die wij hebben uitgevoerd, zijn we sterk gegroeid.

 

De projectteams hebben het fantastisch gedaan.

Elk team focust zich goed op de projecten die bij hen passen. Dit werkt gewoon perfect.

De overige medewerkers die niet direct in een projectteam zitten, zorgen voor de juiste ondersteuning. Dankzij hun betrokkenheid kunnen we gezamenlijk ons doel bereiken. Op deze wijze heeft iedereen een bijzondere bijdrage geleverd aan een zeer succesvol jaar.

 

Het nieuwe jaar kende een vliegende start en de eerste maanden zijn echt voorbij gevlogen. De eerste projecten zijn inmiddels succesvol opgeleverd. En nog steeds hebben wij een goed gevulde orderportefeuille en prima maandresultaten.

Geen vuiltje aan de lucht dus? Toch moeten wij extra alert zijn, blijven opletten en onszelf continu blijven verbeteren. Het gaat goed, maar wij willen wel van goed naar nog beter.

 

Hoe tevreden zijn onze medewerkers?

Je hoort om je heen dat veel bedrijven kampen met personeelstekorten en een hoog verloop. Dat herkennen wij gelukkig niet bij RJ Networks & Security.

Voor dit jaar staat het verhogen van de medewerkerstevredenheid opnieuw bovenaan onze agenda. Eind februari hebben wij een MTO gedaan. Binnenkort volgt de uitslag en daar ben ik enorm benieuwd naar. Ik hoop hiermee een beter beeld te krijgen van wat er goed gaat en wat er nog beter kan. Met onder meer de output van het MTO gaan wij per team een plan op maat maken. Om zo de medewerkerstevredenheid binnen elk team te kunnen optimaliseren.

 

Ik ben ervan overtuigd dat een tevreden medewerker voor tevreden klanten zorgt.

Maar hoe tevreden zijn onze klanten en opdrachtgevers op dit moment over ons? Meten is weten, en wij willen graag meer input van onze klanten en opdrachtgevers krijgen. De teams sturen daarom vanaf dit jaar regelmatig een klanttevredenheid-enquête naar de opdrachtgevers waarmee ze samenwerken. Ook de projecten worden afgesloten met een korte enquête, zodat wij meer input krijgen over zaken waar het nog beter kan. Wekelijks bespreken wij de punten die opvallen en gaan daar direct mee aan de slag.

 

Smart Building technologie

Er is steeds meer behoefte aan ’slimme gebouwen’ en het complete ontwerp dient hierop gericht te zijn.

Wij zijn er trots op dat RJ Networks & Security steeds vaker wordt gevraagd om in een vroeg stadium als bouwpartner mee te denken over het ontwerp en de uitvoering van zo’n project. De installaties die wij aanleggen vormen een belangrijk onderdeel van het complete slimme gebouw. Omdat wij op deze manier de kans krijgen goed door te vragen wat onze klant met zijn/haar gebouw wil, kunnen wij het ontwerp en de installaties hierop aanpassen. Zo zorgen wij ervoor dat er geen overkill of tekort is aan installatiebehoeften die er voor nu en in de toekomst zijn. Slim maatwerk dus.

 

Introductie Smart Sensor System

Tot dusver hielden wij ons vooral bezig met het ontwerpen en aanleggen van data & security installaties. Maar eind vorig jaar is RJ Networks & Security zelf een nieuw product op het gebied van smart building technologie uitgebreid gaan testen. Het werkt met Power over Ethernet gevoede Smart Sensors, waarmee je LED verlichting kunt voeden en sturen en tegelijkertijd live realtime beweging, temperatuur en LUX kunt monitoren. Vanuit de sensoren en het systeem kun je output genereren naar andere installaties in het gebouw die bijvoorbeeld zorgen voor de koeling en verwarming van de ruimten. De resultaten van deze tests zijn veelbelovend!

 

Elke sensor zorgt voor heel veel data waarmee je het pand kunt monitoren. Tegelijkertijd zorgt de sensor voor een enorme energiebesparing. Met het toepassen van dit systeem kunnen wij ieder gebouw relatief eenvoudig slimmer, veiliger, comfortabeler en duurzamer maken.

 

Ons nieuwe product heet Smart Sensor System en wij hebben het syteem inmiddels succesvol geïnstalleerd en geprogrammeerd in ons bedrijfspand aan de Nobelweg in Schijndel. De komende periode zullen wij dit nog verder gaan uitbreiden en testen. De eerste afspraken met geïnteresseerde partijen zijn al gemaakt. Zij gaan het systeem live in ons kantoor bekijken.

 

Genoeg leuke dingen te doen dus!

 

Indien je benieuwd bent naar het werken met zelfstandige teams, of meer wil weten over onze smart building sensoren neem gerust contact met mij op.