Dankzij IOT - the Internet Of Things - worden de komende jaren wereldwijd zo’n 50 miljard apparaten met het internet verbonden. Ook in gebouwen zullen we steeds meer sensoren aantreffen die via het netwerk zijn verbonden. Men spreekt van een ‘Smart Building’ indien alle technologie en alle omgevingsfactoren worden afgestemd op de gebruikers en de activiteiten die in het gebouw plaatsvinden.

Van de reservering van een vergaderruimte en het gebruik van de werkplek tot het toiletbezoek aan toe. Het gebouw ‘denkt’ constant mee, leert, stimuleert én verzamelt een enorme hoeveelheid gegevens (big data). Die data worden gebruikt om processen te optimaliseren, fouten te reduceren en gebruikservaringen te verbeteren.

RJ Networks & Security is de perfecte adviseur voor de realisatie van uw Smart Building.

Door haar jarenlange ervaring met het ontwerpen en aanleggen van gecombineerde data- en beveiliging-infrastructuren biedt RJ Networks & Security juist die extra toegevoegde waarde.
Dit is dan ook de reden dat wij graag vroeg bij het ontwerpproces betrokken willen worden.
Het is relevant de juiste keuzes te maken voordat de infrastructuur wordt aangelegd. De hoogte van de investering is dan vaak snel terugverdiend.

 

Smart teams

Goed denkwerk en een pragmatisch uitvoering zorgen voor slimme, duurzame oplossingen. Ambitieus als we zijn vinden we niets standaard. Alleen het beste (maatwerk) is goed genoeg en daarmee de norm geworden bij RJ Networks & Security.

 

Zo betaalt een Smart Building zich terug:

 

  • Lagere energiekosten onder andere  door meer POE-voedingen via het datanetwerk.
  • Minder CO2-uitstoot.
  • Slimme ledverlichting.
  • Slimme koeling en verwarming (door o.m. sensoren, zonwering).
  • Minder onderhoud op langere termijn. Dankzij sensoren kunnen ongebruikte ruimtes worden overgeslagen met schoonmaken.
  • Hoger gebruikersgemak, meer werkplezier en efficiency

 

 

 

Terug