Het is november 2020 en nog herfst, maar het leek de afgelopen weken wel zomer zo zacht als het weer was. Eigenlijk heerlijk weer om lekker op een terrasje te zitten, maar helaas is dat door de coronamaatregelen niet mogelijk. Het sociale leven en ook het sporten is bijna stilgelegd, gelukkig ben ik degene die een corona-proof hobby heeft. Ik maak namelijk dankbaar gebruik van de beschikbare tijd om te doen wat ik heel graag doe: vissen! Ik ben de trotse bezitter van een goed uitgeruste visboot waarmee ik me richt op roofvis.

Het mooie van vissen is dat je de hele dag lekker buiten in de natuur bent. Natuurlijk is het leuker als je beloond wordt met een mooie vangst, maar het vissen en één zijn met de natuur is voor mij al heel veel waard.

Zoals ik leren fietsen vergelijk met zelfsturing kan ik het vissen ook vergelijken met het aansturen van een bedrijf. Met beide heb ik veel ervaring. RJ Networks & Security bestaat bijna 20 jaar en ik vissen doe ik al 35 jaar. Als ik iets doe wil ik het ook goed doen en concentreer ik mij op het doel wat ik gesteld heb. Soms is dat het vangen van grote vissen, de ene keer vang je veel en de andere keer experimenteer je door iets nieuws uit te testen.

Vergelijk vissen met het bedrijfsleven

Je kunt met wat geluk een mooie vis vangen, maar als je echt langdurig succesvol wilt zijn en bijvoorbeeld grote vissen wilt vangen moet je een goed voorbereid plan hebben.

Natuurlijk komt er altijd een dosis geluk bij kijken, maar een groot deel heb je zelf in de hand.

Als je in een vijver gaat vissen waarin helemaal geen grote vis zit, zul je er nooit een vangen...

Op goede dagen lijkt het voor een buitenstaander allemaal soms erg makkelijk te gaan, maar schijn bedriegt er gaan vaak veel harde lessen en volharding aan vooraf.

Om jezelf goed voor te bereiden zul je een duidelijke doelstelling moeten hebben.

Ook zul je hier randvoorwaarden aan moeten stellen. Wat heb je ervoor nodig en wellicht belangrijker nog: wat heb je er voor over om dit doel te bereiken? Naast een uitstekende voorbereiding heb je de juiste materialen en geschikt materieel nodig. Tijdens de uitvoering moet je jezelf continu aanpassen aan de omstandigheden en de aanwezige concurrentie van andere vissers. De kleinste details maken het verschil. En innovatie met materiaal en techniek speelt zeker met vissen een grote rol.

Successen moet je samen vieren

Als alles goed samenkomt lukt het. Zelfs in de moeilijkste omstandigheden sta je met kromme hengel in je hand en niet veel later heb je een geweldige vis in je handen. Yes!

Ik ben vaak alleen aan het vissen en geniet heel erg van deze momenten, nog mooier is het als je met je vismaatje bent zodat je dit soort momenten samen kunt vieren.

Gelukkig hebben wij bij RJ Networks & Security zakelijk gezien maar beperkt last van de coronacrisis. Misschien is dat in schril contrast met andere bedrijven en mogen we dus niet klagen, maar wat ik persoonlijk op dit moment het meeste mis is het samen vieren van successen.

Bij RJ Networks & Security doen wij het met z’n allen: tegenslagen pakken wij samen aan, doelen bepalen wij samen en dat doen we ook met de juiste tactiek. Als dit succesvol is vieren wij dit met zijn allen. Iedere gelegenheid gebruiken wij om samen kleine en grote successen te vieren: de wekelijkse vrijdagmiddagborrel, maandafsluitingen, medewerker van de maand, nieuwe projecten, opleveringen, kerstviering, personeelsfeesten, uitstapjes . . . enzovoorts.

Maar helaas is dat op dit moment niet mogelijk en een vrijdagmiddagborrel via Teams is absoluut geen goede vervanger.

Hopen dat we de slingers snel weer kunnen ophangen

In 2021 zal er - als het weer mag - voldoende te vieren zijn. Onze orderportefeuille is goed gevuld dus genoeg momenten voor mooie opleveringen en doelen die gerealiseerd worden.

Daarnaast bestaan wij in oktober 2021 alweer 20 jaar!

Dat gaan wij - mits toegestaan - zeker vieren!

Er staan nog meer mooie zaken te gebeuren, want in de zomer van 2021 gaan wij namelijk een nieuwe vestiging van RJ Networks & Security openen.

Deze vestiging zal volledig autonoom opereren en worden geleid door onze huidige projectteam-coördinator Dennis Beekwilder. Dennis is in 2006 bij RJ Networks & Security als monteur in dienst gekomen. Van monteur tot vestigingsleider . . . dat is waar ik het uiteindelijk voor doe. Mijn mensen de mogelijkheid geven om zich te blijven ontwikkelen en daarmee samen dromen te verwezenlijken.

Mooie vooruitzichten, maar wij zullen de komende tijd nog even moeten doorbijten. Maar na regen komt zonneschijn! Ik zie 2021 dan ook met heel veel positieve zin tegemoet.

De feestdagen zullen er dit jaar anders uit zien maar wij gaan er ondanks alles toch iets moois van maken.

Ik wens iedereen een goede gezondheid toe en - ondanks alle beperkingen - prettige feestdagen!