De schaarste op de arbeidsmarkt is in bijna alle sectoren wel merkbaar. Vooral de technische sector kampt ermee, waar bij het aanleggen van datanetwerken en beveiligingsinstallaties het tekort wellicht nog wel het grootst is. Met dit in gedachte start RJ Networks & Security per september 2022 met het opleidingsteam RJ New Professionals.

Leren door te doen

RJ New Professionals geeft nieuwe medewerkers de kans om op een aangepast tempo het mooie vak Data en Security te leren. Roel Jansen, Directeur van RJ Networks & Security, legt uit: "Het vak zien wij als een ambacht. De theorie is een klein gedeelte en het meeste leer je door het te doen. Daarom nemen we de onze medewerkers direct mee naar onze projecten om daar aan de slag te gaan."

Elke nieuwe medewerker die start bij RJ New Professionals krijgt een duidelijk loopbaantraject die hij of zij kan volgen om zichzelf te ontwikkelen tot zelfstandig of leidinggevend monteur. Voor het theoretische gedeelte is er de RJ Academy. Hier vind je alle trainingen en cursussen die nieuwe medewerkers kunnen volgen en uiteindelijk moeten voltooien om een bepaalde functie binnen RJ te gaan bekleden.

Na een periode van 6 tot 12 maanden kunnen teamleden van RJ New Professionals doorstromen naar een van onze projectteams, waar zij aan een vaste monteur worden gekoppeld. Zij kunnen zich dan verder doorontwikkelen op uitdagende projecten en uiteraard blijven doorleren via de RJ Academy.

Instapprojecten onder professionele begeleiding

Het opleidingsteam RJ New Professionals wordt ingezet voor de aanleg van Data en Security installaties waar niet te veel tijdsdruk op staat. Op deze manier is er voldoende ruimte voor instructie en evaluatie. "Een van onze beste monteurs Erwin Scheepers heeft de geweldige taak op zich genomen om de nieuwe teamleden bij de hand te nemen en hen de fijne kneepjes van het vak te leren", vertelt Roel Jansen. Hierdoor hebben nieuwe medewerkers altijd een vast aanspreekpunt en een professionele leermeester om vragen aan te stellen.

Er is geen opleiding vereist om je aan te sluiten bij het opleidingsteam, maar wel een flinke dosis enthousiasme. Het is tevens mogelijk om bij het team aan te sluiten in de vorm van een stage of BBL-opleiding. Doe je op dit moment totaal ander werk, maar wil je je graag laten omscholen? Ook dat is mogelijk.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

RJ Networks & Security hecht er veel waarde aan om enthousiaste beginnend monteurs de kans te geven zich in een plezierige omgeving te ontwikkelen en hen een toekomst te geven binnen de organisatie. Daarvoor zet het bedrijf graag een stapje terug in effici├źntie. Voor de klant verandert er niets; er zitten uiteraard geen extra kosten verbonden aan de inzet van het opleidingsteam RJ New Professionals.

Vind jij het net als wij belangrijk om maatschappelijk verantwoord te ondernemen? Laat dan het team van RJ New Professionals de uitbreidingen van jouw datanetwerk of beveiligingsinstallatie verzorgen. Neem gerust contact op!

Wil jij je loopbaan als monteur starten bij het nieuwe opleidingsteam RJ New Professionals? Solliciteren kan via de vacature!