Het lijkt nog maar kortgeleden dat we van de zomervakantie aan het genieten waren en ineens is het al herfst, bijna winter. De pepernoten liggen alweer in de schappen . . . Oeps, daar ga ik met mijn goede voornemen om viermaal per jaar een blog te schrijven.

 

Zo gaat het er bij de meeste bedrijven ook aan toe. In januari maken zij heel veel plannen en doelstellingen die gedurende het jaar dienen te worden gerealiseerd. Maar als je hieraan onvoldoende aandacht schenkt, kom je er aan het eind van het jaar achter dat de waan van dag je weer heeft ingehaald. En dan blijkt dat er van die mooie plannen niet zoveel is terechtgekomen.

 

Gezonde balans tussen denken en doen

Als wij hier niet voldoende op letten gebeurt er bij RJ Networks & Security precies hetzelfde. De doelstelling voor de lange termijn is immers vandaag niet belangrijk. De klant die belt, de offerte die vandaag moet worden gestuurd, het project wat moet worden opgestart alsmede de bijbehorende bestellingen, dat zijn de belangrijkste dingen die moeten worden gedaan. Toch is het de kunst dat iedereen hierin een goede balans vindt. Het is een van mijn belangrijkste taken binnen ons bedrijf om iedereen uit te dagen ook aan de lange termijn doelen te werken.

 

Enkele weken geleden heb ik mijn visie gedeeld over waar RJ Networks & Security in 2024 met de projectteams wil staan. Dit zijn behoorlijk uitdagende doelstellingen en onze teams waren bijzonder enthousiast om dit gezamenlijk te gaan realiseren. Om ervoor te zorgen dat wij in 2024 met z’n allen staan waar wij willen zijn, moeten wij daarmee vandaag al aan de slag. In de komende maanden ga ik samen met de teams een mooi stappenplan maken waar zij zich het komende jaar op kunnen gaan richten. Omdat de projectteams dagelijks druk zijn met wat ze moeten doen, geven wij hieraan wekelijks aandacht. Zo maken wij kleine stapjes die er uiteindelijk voor zorgen dat er voldoende vooruitgang wordt geboekt.

 

Vertragen om gezond te kunnen groeien

Helaas heeft de projectteam-coördinator van team Oranje in augustus van dit jaar besloten om ons te verlaten en als ZZP-er verder te gaan. Opeens hadden wij een vacature voor een nieuwe projectteam-coördinator, waarop zowel intern als extern is gesolliciteerd.

De projectteam-coördinator van team Blauw gaf aan dat hij graag de coördinator van team Oranje wilde worden. Daarmee hebben we ingestemd, echter daarmee was er bij team Blauw weer een vacature ontstaan. Na diverse gesprekken bleek dat wij op korte termijn geen geschikte kandidaat konden vinden.

 

Wij hebben daarom in september besloten om van vier incomplete projectteams terug te gaan naar drie volwaardige, krachtige projectteams. Team Geel is toen opgesplitst en verdeeld over team Groen, Blauw en Oranje. De samenvoeging is natuurlijk en zonder problemen verlopen.

Met dit soort belangrijke wijzigingen en beslissingen komen direct de voordelen van het open en eerlijk communiceren, alsmede het werken met zelfstandige projectteams naar boven. Ook de multi-inzetbaarheid van onze medewerkers speelt hier een belangrijke rol, in omdat men eenvoudig elkaars taken en projecten kan overnemen.

 

Nu de basis weer als een huis staat kunnen wij verder met bouwen en groeien. In januari 2020 komt er een belangrijke verandering in de aansturing van de teams. Wat dat is? Daar kom ik in mijn volgende blog op terug.

 

Werken aan een hogere medewerkerstevredenheid

Tevreden medewerkers zorgen voor tevreden klanten! het cijfer van het MTO zat dit jaar op een 7,1. Dat is een mooie voldoende, maar daarmee ben ik niet tevreden. Dit moet hoger! Om dit te realiseren heb ik meer en vaker informatie nodig over wat er goed en minder goed gaat en ook wat er beter kan. Vanuit de medewerkers is hiervoor een projectgroep opgericht (een mix vanuit de gehele organisatie) die periodiek zaken bespreken en aankaarten welke punten de medewerkerstevredenheid kunnen verhogen.

Er zijn al mooie zaken uit voortgekomen en tegelijk opgestart. Waardering is een zeer belangrijk onderwerp. Zo ga ik steeds vaker naar projecten, om met onze medewerkers een rondje te doen en te vragen waar ze tegenaan lopen. Ook is ‘De medewerker van de maand’ weer ingevoerd. Hij/zij wordt door een stemming door medewerkers zelf maandelijks gekozen.

 

Duurzaamheid en introductie Smart Sensor Lighting System

Ons nieuwe product Smart Sensor Lighting System is inmiddels alweer bijna een jaar geleden succesvol geïnstalleerd en geprogrammeerd in ons bedrijfspand aan de Nobelweg in Schijndel.

In de afgelopen periode hebben wij het systeem verder uitgebreid en getest. Met bijvoorbeeld de aansturing van de privacy-folie in de vergaderruimte en de nieuwe smartphone-app waarmee je je eigen favoriete ruimten kunt beheren. Naast het meten/sturen van temperatuur, beweging en verlichtingssterkte komen er op zeer korte termijn een paar mooie extra functies bij op de Smart Sensor zoals Bluetooth en C02-waarde.

Zeker gezien de laatste politieke ontwikkelingen m.b.t. stikstof, milieu en duurzaamheid kan dit product een zeer belangrijke bijdrage gaan leveren aan de oplossing van dit probleem.

 

Ben je benieuwd naar het werken met zelfstandige teams? Of wil je weten over ons Smart Sensor System? Neem dan gerust contact op met mij.