De afgelopen maanden zijn voorbijgevlogen. Het is alweer september . . .

 

Aan het begin van het jaar is er het nodige gebeurd en veranderd. Niet alleen binnen de organisatie maar vooral ook voor mijzelf.

 

We hebben in Februari en Maart met man en macht gewerkt om een aanbieding en tegelijk een presentatie te maken voor het hoofdkantoor van een grote Amerikaanse onderneming.
De meeste projecten doen wij in partnership met elektro-installateurs, maar dit project betrof alleen data en daarom was RJ Networks uitgenodigd om een offerte en plan van aanpak te maken.

 

In eerste instantie dacht ik dat we kansloos waren omdat het een behoorlijk groot project was, dat ook nog eens in een ontzettend korte tijd - buiten kantoortijden om - gerealiseerd moest worden. Wij waren de ‘underdog’, maar ik kreeg het gevoel dat als we er als één team voor zouden gaan, we daarmee ook echt een kans maakten.

 

En omdat je ervan overtuigd bent dat je gaat winnen, denk je ook dat alles mogelijk is.
De klant heeft dit tot in al haar vezels gevoeld en wij hebben ze van de ene tot de andere verbazing gebracht. Uiteindelijk kregen wij, jammer genoeg, de opdracht niet. Het project werd in stukken geknipt en de huisinstallateur mocht dit op een andere manier invullen.

 

Zonde van alle energie en tijd . . . althans dat zou je zo denken.
Maar nee, dit heeft ons zoveel opgeleverd. Los van de complimenten die wij van de klant kregen omdat dat wij met afstand de beste presentatie en plan van aanpak hadden gemaakt, zijn wij als team boven onze eigen verwachtingen uitgestegen. Dit heeft ons naar een hoger niveau getild en dat gaat ons enorm helpen om onze toekomstdromen te verwezenlijken.
Kortom, onze aanpak is positief veranderd en daarmee nog professioneler geworden. En we zijn ervan overtuigd dat we daarmee betere resultaten gaan boeken.

 

 

Veranderingen doorvoeren. Ook voor mezelf!

Een eigenschap van de meeste leidinggevenden is dat ze dingen niet durven en willen loslaten. Daarbij maakt het niet uit hoe het gebeurt, als het maar op hun manier gebeurt.

Persoonlijk heb ik dat dus ook in hoge mate en dat is een heel irritante eigenschap, zegt men. Zeker als je aan een zelfsturende organisatie wilt bouwen. Ik moet me dus met minder zaken gaan bemoeien. En als medewerkers aan mij vragen hoe ze het moeten oplossen, moet ik niet in de valkuil trappen en direct het antwoord geven. Er mogen fouten worden gemaakt, ook al is dat ontzettend moeilijk om te laten gebeuren.

Ik was er namelijk altijd voor ze, juist om fouten te voorkomen.

Daarom ook is het voor mij erg moeilijk om niet in mijn oude patroon terug te vallen.

 

Door alle veranderingen en de zelfsturendheid van de medewerkers en de teams is mijn oude functie overbodig geworden.

 

Op het moment dat ik in mijn oude patroon verval ben ik de grootste stoorfactor voor mijn eigen bedrijf. De teams zeggen dan ook regelmatig: ‘Roel ga maar lekker op vakantie, wij runnen hier de toko wel’. Maar natuurlijk wil ik niet op vakantie, want ik vind het superleuk om elke dag opnieuw met mijn eigen RJ Networks & Security in de weer te zijn.

 

Heel veel directeuren en managers dromen ervan om de handen een beetje vrij te hebben en zich minder met de dagelijkse beslommeringen bezig te houden. Ik heb mijn handen nu regelmatig vrij, maar ik kan daar nog meer uithalen.

 

Zelfsturende organisatie

Ik ben er ontzettend trots op dat wij anders zijn gaan werken en daarmee succesvol zijn.
Daar vertel ik graag over en ik krijg er ook ontzettend veel energie van. De laatste maanden komen er regelmatig bedrijven over de vloer om te kijken hoe wij aan een zelfsturende organisatie bouwen. Dit inspireert hun ook om hiermee aan de slag te gaan en het maximale eruit te halen. Dit is zelfs ook opgevallen bij de Provincie Noord-Brabant.

 

Brabants Besten . . .

In juli van dit jaar ben ik benoemd tot één van ‘Brabants Besten’. Brabants Besten zijn private ondernemers die door gedeputeerde Bert Pauli van de provincie Noord-Brabant zijn benoemd tot Ambassadeur Innovatief Werkgeverschap. Zij geven het goede voorbeeld op het terrein van sociale innovatie, inclusief werkgeverschap, flexicurity en reshoring. En ze blinken uit in de manier waarop zij hun medewerkers op vernieuwende wijze inzetten en de potentie van de Brabantse beroepsbevolking benutten. Daarnaast investeren zij in hun medewerkers door hen te laten (door)leren. De ambassadeurs inspireren andere ondernemers met hun expertise en ervaringen. Ook zijn zij een klankbord voor de provincie met betrekking tot economisch arbeidsmarktbeleid.

 

Mijn nieuwe rol in de organisatie zal gaan bestaan uit het neerzetten en bewaken van de lange termijn visie. En daarnaast het op de kaart zetten van de nieuwe manier van werken van RJ Networks & Security. Daarmee gaan we als bedrijf onze dromen verwezenlijken.